Teams | Medlemsskap

Det er mange introduksjoner til Teams lokalt og på YouTube. Prøv f. eks. dette Google-søket

Instruksjoner (fra ChatGPT)

 • Logg inn i Teams
  For å komme i gang med Teams, må du først logge inn på kontoen din som er satt opp av administratoren. Du kan gjøre dette ved å gå til nettsiden teams.microsoft.com og logge inn med e-postadressen og passordet ditt.
 • Bli med i et arbeidsgruppe (Team)
  Etter at du har logget inn, vil du sannsynligvis bli invitert til en eller flere Teams. Hvis du ikke allerede har blitt invitert, kan du be administratoren om å legge deg til i en Team. For å bli med i en Team, kan du klikke på “Bli med i et team” -knappen og følge veiledningen.
 • Bruk kanaler (Channels) for organisering
  Innenfor en Team kan du opprette kanaler for å organisere innholdet ditt. En kanal kan være for en spesifikk type informasjon eller prosjekt. For eksempel kan du være medlem av en kanal for markedsføring eller en annen for prosjektadministrasjon. For å få tilgang til kanalene i en Team, kan du velge Teamet og deretter velge den aktuelle kanalen.
 • Bruk samtalefunksjonen (chat) for kommunikasjon
  I Teams kan du bruke chattefunksjonen for å kommunisere med medlemmene i Teamet ditt. Du kan også dele filer og legge til emojier og reaksjoner i chat-meldingene dine. For å starte en samtale, kan du velge en kanal eller enkeltpersonen du vil chatte med, og skrive inn meldingen din.
 • Hold møter med Teams
  Teams har en innebygd videokonferansefunksjon som lar deg holde møter med kollegaer eller venner og familie. Hvis du vil starte et møte, kan du klikke på “Planlegg et møte” -knappen, invitere deltakerne og starte møtet.

Her er eksempel på en detaljrik video-forklaring av funksjonene i Teams:


Forbedringer i Teams?

I en nyhetsmelding fra Microsoft i slutten av mars 2023 sies det at Teams nå blir oppgradert på en måte som gjør programmet raskere, mer fleksibelt og mindre plasskrevende.

Av spesiell interesse er at dette skal forbedre samarbeidet på tvers av vertskapsinstitusjoner (tenants). Dette bør kunne gjøre det enklere å arbeide og forstå hvordan Teams fungerer på tvers av UH-institusjoner i Norge. (Mer nederst).

I Microsoft Teams refererer “tenant” til en samling av brukere, grupper, innhold og ressurser som er organisert og administrert under en enkelt organisasjonsidentitet og lisens. Tenant-konseptet gir en modell for å organisere og administrere brukere og data i en større organisasjon eller virksomhet.

Tenant-modellen gir en rekke fordeler for organisasjoner som bruker Microsoft Teams, inkludert:

 • Sikkerhet og personvern: Som en del av tenant-konseptet kan administratorer implementere sikkerhetskontroller og personverninnstillinger på tvers av organisasjonen for å sikre at data og brukere er beskyttet mot trusler og uautorisert tilgang.
 • Sentralisert administrasjon: Med tenant-modellen kan administratorer administrere brukere, grupper og innhold på tvers av organisasjonen fra en sentralisert kontrollpanel. Dette gjør det enkelt å administrere store grupper av brukere og organisere data og ressurser i organisasjonen.
 • Skalerbarhet: Tenant-modellen er utformet for å skalere opp og ned etter behov. Det betyr at organisasjoner kan legge til eller fjerne brukere og ressurser etter behov uten å måtte bekymre seg for å måtte endre hele infrastrukturen.

Samlet sett gir tenant-modellen organisasjoner en kraftig modell for å organisere og administrere brukere og data i Microsoft Teams.

Spørsmål til ChatGPT:

Hvordan kan brukere fra ulike “Tenants” samarbeide i Teams?

Svar:

Microsoft Teams gjør det mulig for brukere fra forskjellige tenants å samarbeide og kommunisere på tvers av organisasjoner. Dette skjer gjennom en funksjon kalt “External Access” og “Guest Access”.

 • External Access tillater at brukere fra forskjellige organisasjoner kommuniserer og samarbeider i sanntid, ved å gi tillatelse til at brukere fra en tenant kan kommunisere med brukere fra en annen tenant via chat, tale- eller videosamtaler. Dette gir brukere mulighet til å dele dokumenter og annen relevant informasjon i sanntid, uavhengig av hvilken organisasjon de tilhører.
 • Guest Access lar en bruker fra en annen organisasjon få tilgang til et Teams-team eller en kanal i Teams. Denne funksjonen er nyttig når en bruker utenfor organisasjonen trenger tilgang til visse ressurser eller informasjon. I denne modusen kan gjesten delta i Teams-møter, dele dokumenter og delta i samtaler i sanntid.

Det er viktig å merke seg at organisasjonsadministratorer kan konfigurere innstillingene for eksternt tilgang og gjesteaksess, for å sikre at data og kommunikasjon er beskyttet og i tråd med organisasjonens sikkerhetspolitikk.


Dette er utdrag fra en Microsoft-blogg fra 27. 03.2023

Collaborate more effectively across organizational boundaries

We understand how challenging it is for you to collaborate across organizations and manage multiple work or school accounts. You cannot receive real-time notifications during calls or meetings across organizations or accounts. Switching from one organization to another or from one account to another interrupts your workflow since it requires you to log in and out constantly.

New Teams will enable you to collaborate more effectively across organizational boundaries by being actively signed into multiple accounts at the same time and receiving real-time notifications no matter which one is currently in use. You can seamlessly engage with users across multiple accounts and organizations without having to drop out of a call or meeting, ensuring no disruption to your workflow.

We have undertaken a comprehensive overhaul of our support for multi-tenant and multi-account organizations. This includes significant enhancements to authentication, synchronization, and notification processes. User storage data, including apps built on the Teams Platforms, is isolated across tenants and accounts. As a result, users can now expect a smooth and improved collaborative experience across tenants and accounts with chat, calling, and meeting start notifications from all connected tenants or accounts, concurrently, regardless of which tenant or account they are currently active in. Tenant switching will also be seamless and significantly faster than ever before.